2018-07-24 09:48:28• hírek • Bede Emőke

Késéssel indulhat be ősszel az uzsonnaprogram

Képünk illusztráció. (Fotó: cugetliber.ro)
Képünk illusztráció. (Fotó: cugetliber.ro)

Tavasszal kiderült, a 2018–19-es tanévtől kezdve változik az uzsonnaprogram, a gyerekek ezentúl gyümölcsöt is kapnak majd. Azonban szinte egyre biztosabb, hogy a szeptember 10-i iskolakezdéskor még nem tudják elindítani a gyermekek étkeztetését.

A Megyei Tanács tagjainak az elmúlt héten ismét több kérdésben kellett döntést hozniuk, azonban az egyik fontos napirendi pontot el kellett halasztani. Ez az elkövetkező két tanévre vonatkozó uzsonnaprogramot és ennek összetevőit érintette, azonban egy kormányszintű késlekedés miatt az erről történő szavazás is tárgytalanná vált.
 

A Megyei Tanács elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, jelenleg egy kormányhatározat elfogadására és kihirdetésére várnak. Míg ez nem történik meg, addig nem lehet újabb fejleményekre számítani, holott megyei szinten mindent előkészítettek az uzsonnaprogram beindításához szükséges folyamat érdekében. Ez pedig akarva-akaratlanul ahhoz vezet, hogy szeptemberben késve indul be az uzsonnaprogram.
 

A gyerekek egyébként három nap fognak tejet és kiflit kapni, két nap pedig gyümölcsöt és kekszet. A helyi önkormányzatoknak pedig felkínálták a lehetőséget, hogy átvegyék a program lebonyolítását, viszont nem sokan – a 65 területi-közigazgatási egység közül mindösszesen 4-en –  mutattak érdeklődést iránta. A Megyei Tanács elnöke szerint azonban ez érthető is, hiszen a kormányhatározat hiányában minden ki csak a sötétben tapogatózik. Nem lehet se konkrét pénzösszegekről, sem azok felhasználásáról beszélni.
 

Pataki Csaba és Darius Filip prefektus megegyezése szerint azonban abban a pillanatban, amint elfogadják a kormányhatározatot és az meg is jelenik, úgy egy rendkívüli ülés keretében újra előveszik az elhalasztott napirendi pontot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: